Ситуацията в Косово принуди сръбския президент Александър Вучич да отложи всичките

...
Ситуацията в Косово принуди сръбския президент Александър Вучич да отложи всичките
Коментари Харесай

Вучич отложи всичките си посещения в чужбина поради ситуацията в Косово

Ситуацията в Косово принуди сръбския президент Александър Вучич да отсрочи всичките си визити в чужбина, заяви Танюг, цитарана от Novini.bg. Вучич е изискал и незабавна среща с патриарх Порфирий, ще беседва и с членовете на Светия синод, добавя белградският вестник " Блиц ", представен от Българска телеграфна агенция.

Сръбското държавно управление се събира на следващия ден на съвещание, на което ще участва и президентът. Той ще осведоми министрите за диалозите си с представители на косовските сърби, които оповестиха желанието си да се отдръпват от всички косовски институции поради най-новите решения на премиера Албин Курти.

" Блиц " добавя, че диалозите на Вучич с представители на косовските сърби са траяли до 5.30 часа тази заран и един от изводите бил, че идващите 72 часа ще бъдат най-тежките за последните 10 години, когато става въпрос за Косово.

Според информации на " Блиц " в събота в Косовска Митровица ще бъде проведен огромен протест, на който косовските сърби ще оповестят проектите си за деяние.

Довечера президентът Вучич ще има среща със специфичния представител на Европейски Съюз за разговора сред Белград и Прищина Мирослав Лайчак.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР